Sentralt og landlig i sørenden av Mjøsa

Noen kjenner Minnesund som et sted på veien fra sør til nord; en bro du passerer i bil eller tog på veien til et annet sted. Men det finnes mange gode grunner til å stoppe og bli på Minnesund – gjerne for godt.

Her, i sørenden av Mjøsa, der den renner ut i Vorma, bor du idyllisk og landlig, en snau times kjøretur fra Oslo og bare ti minutter fra Eidsvoll.

For turglade

Her har vi mye fin natur og uendelige turmuligheter – til fots, på sykkel eller rulleski om sommeren, og på ski i vinterhalvåret. Nærheten til Vorma og Mjøsa åpner dessuten for mye moro på og i vannet.

Det er kort vei til Mjøstråkk, turveien som er anlagt i den nedlagte jernbanetraséen langs Mjøsa.

Fra de nye leilighetene er det gåavstand til minst fire gapahuker, og Brennkollen ligger bare 2,5 kilometer unna, på vei til Nabbetoppen, i flott turterreng på merkede stier.

Fra leilighetene er det også kort vei til Mjøstråkk – 18,6 kilometer sammenhengende turvei, som er anlagt i den nedlagte jernbanetraséen langs Mjøsa, fra Langset ved Minnesund til Klevrud sør for Espa i nord. Flere steder langs veien har du også adkomst til flere strender og moloanleggene ved ved Strandlykkja og Ørbekk.

En kommune i vekst

Minnesund ligger i Eidsvoll kommune, en kommune som tiltrekker seg stadig flere tilflyttere, særlig fra osloregionen. Befolkningsveksten bidrar til å skape et levende miljø og stadig bedre tilbud av aktiviteter og tjenester til gamle og nye innbyggere i alle aldre.

Alt du forventer av et moderne tettsted – og litt til!

Opprinnelig het Minnesund bare Minne, og var et viktig fergeleie for dampskipsfarten på Mjøsa, men da Dovrebanen kom, fikk togstasjonen navnet Minnesund for å unngå forveksling med Minde i Bergen. I dag er stasjonen borte, men navnet lever videre.

Det gjør også kystkulturen, blant annet gjennom sjøfartsmuseet for Mjøsa, som ligger rett under broen. Det var på slippen her at Skibladner ble bygget i 1856, og fortsatt er det hit «Mjøsas hvite svane» kommer når hun trenger en overhaling. På sommerstid kan du fortsatt reise med Skibladner mellom Eidsvoll og Lillehammer.

Lurer du på noe? Ta kontakt med megler. Kontakt megler