Husplanene som ble til leilighet

Det var egentlig ikke leilighet de så etter da de hadde bestemt seg for å flytte, men et hus. Mindre og enklere enn det de hadde, og nærmere naturen, men det måtte være hus, det var de helt sikre på.

… helt til de tilfeldigvis svingte innom en visning på Minnesund.


Tekst: Margaret Kallevig • Foto: Håkon Martin Valstad Jensen


Da sønnene ble voksne og flyttet hjemmefra, ble huset på Frilset i Eidsvold kommune for stort for ekteparet Torild og Roy-Erik Blakarstugun. De ønsket seg noe mindre og enklere, og fordi begge er glad i å bruke naturen, ville de gjerne til et sted der de kunne være mye ute.

– Det var ikke så gode turmuligheter der vi bodde før, så vi måtte alltid reise litt, gjerne fem kilometer eller så, og det blir man litt lei av i lengden, minnes Roy-Erik.

– Så da begynte vi å tenke at kanskje vi skulle finne en annen plass.

Vi hadde ikke tenkt å se på leilighet i det hele tatt, men det var visning, og jeg tror denne leiligheten bare sto og venta på oss.

Nærmere naturen

– Vi hadde vært vært mye rundt Minnesund og gått turer, forteller han. – Du har jo Nabben som er rett ved her, og Mistberget …

– … og alle skogsbilveiene, terrenget, naturen i det hele tatt – og ikke minst det å se Mjøsa, legger Torild til.

De hadde campingvogn på Tangen i mange år, og har et langt og nært forhold til Mjøsa.

Senere ble campinglivet byttet ut med hytte på Espa, bare en halvtimes kjøretur fra Minnesund, og det var på vei hjem fra hytta at planen om nytt hus ble til leilighet.

Torild og Roy-Erik Blakarstugun er glad i å bruke naturen og ønsket seg et sted der de kunne være mye ute.

Hvorfor Minnesund Panorama?

– Det var egentlig helt tilfeldig, forteller Torild. Vi hadde vært og sett på et hus som vi ikke fant oss til rette med, og så svingte vi innom på vei hjem fra hytta. Vi hadde ikke tenkt å se på leilighet i det hele tatt, men det var visning, og jeg tror denne leiligheten bare sto og venta på oss, ler hun.

Leiligheten hun snakker om er en stor endeleilighet i første etasje i Minnesund Panorama 1 – en av de første leilighetene som sto ferdig her i 2015 – og nabo til de 16 nye leilighetene som nå skal oppføres i Minnesund Panorama 2.

– Leiligheter jeg hadde besøkt tidligere hadde ofte vært oppi etasjene, midt i Oslo, kanskje uten balkong, og med vask i kjelleren og tørk på loftet, forteller Roy-Erik.

– Men denne leiligheten var noe helt annet: Ekstra høyde oppunder taket, dagslyset rett imot med det samme du gikk inn døra, og stor terrasse med utgang rett ut.

Mye for pengene

Roy-Erik pendler til jobb på Kalbakken i Oslo hver dag, en strekning på 64 kilometer via E6. Det er et par mil lenger enn fra Frilset, der han bodde tidligere, men det er helt greit, synes Roy-Erik.

50 minutter, så er han i Oslo – akkurat passe med elbil.

– Klart det er litt lenger fra Oslo, men prismessig for tilsvarende leilighet som vi har nå, så må du nok opp en million bare borti Råholt, et kvarter unna – og kanskje enda en million hvis du skal bo på Jessheim, legger han til.

– Sønnen min bor på Jessheim, men det er ikke de samme treningsmulighetene der. Ikke på Råholt heller. Det er for flatt der, synes Roy-Erik.

Denne leiligheten var noe helt annet: Ekstra høyde oppunder taket, dagslyset rett imot med det samme du gikk inn døra, og stor terrasse.

Ekteparet er imidlertid veldig fornøyd med tur- og treningsmulighetene på Minnesund – og ikke bare for egen del, men også for spreke barnefamilier.

– Her er det et aktivt idrettsmiljø for barn og ungdom, sier Torild.

– Det er flere utendørs idrettsbaner, et skianlegg med flott lysløype, og skogsbilveier som gir veldig mange muligheter for både korte og lange sykkelturer for hele familien.

Kort vei til til Hamar – og til hytta

Ekteparet vil også gjerne trekke frem fordelen ved at Minnesund ligger midt mellom Oslo og Hamar – faktisk en drøy mil nærmere Hamar enn Oslo – og at det er til Hamar de drar når de skal på «på by’n» eller handle større ting. Hamar ligger også nærmere hytta, der de tilbringer mye av fritiden.

Hytta ble også en viktig mellomstasjon og lagringsplass da de skulle flytte fra hus til leilighet. For hvordan er det egentlig å flytte fra et liv i hus, hage og garasje til en ny hverdag i en moderne, men mindre leilighet?

Roy-Erik pendler til jobben i Oslo, og setter stor pris til å komme hjem til Minnesund, der han har så gode turmuligheter rett utenfor døra.

Fra hus til leilighet

– Det var en jobb. En veldig jobb, innrømmer Torild, da vi spør henne om hvordan det var å flytte fra hus til leilighet.

– Men det hjelper å ha hytte, legger hun til etter en liten tenkepause, og har følgende råd til andre som vurderer å flytte fra stort til mindre:

– Ikke tenk på at du skal gå gjennom alt du har og kaste. Skaff deg en avlastningsplass et eller annet sted der du kan oppbevare ting midlertidig, til du vet om du skal ha det eller ei. Er du så heldig å ha en hytte, så bruk den!

Torild og Roy-Erik er glad de flyttet til Minnesund, og stortrives både med naturen rundt og med leiligheten de kjøpte for fire år siden.

Nå da det bygges 16 nye leiligheter like ved siden av, venter de på at enda flere skal skal oppdage hvor fint man kan få det i en lys og lekker leilighet i Minnesund Panorama og ønsker alle nye naboer … 

Hjertelig velkommen til Minnesund og Minnesund Panorama 2!

Lurer du på noe? Ta kontakt med megler. Kontakt megler